П’ятниця, 29 Березня, 2024

Харків'янам на Новий рік «подарують» збільшену ціну на газ

З першого січня по всій Україні будуть підвищені ціни на газ для населення. Це стосується розподільних компаній, а через збільшення вартості блакитного палива і ціни на обслуговування харків’ян будуть чекати нові платіжки, повідомляє kharkovyes.

Варто відзначити, що підвищення ціни першого січня – не єдине збільшення вартості газу, яке чекає жителів України і Харкова зокрема в наступному році. Крім першого січня ціну піднімуть ще раз – першого липня. За підсумком «Харківгаз» буде платити за новими розцінками на 59,3% більше, ніж на сьогоднішній день. У перший раз вартість збільшиться з 0,86 до 1,01 грн, а потім – до 1,37 грн за 1 кубічний метр на місяць без ПДВ.

Варто зазначити, що для жителів Харкова це буде ще один удар по гаманцю, оскільки в місті вже пройшло підвищення цін на газ в листопаді. Для побутових споживачів газ подорожчав на 13%. З 1 по 30 листопада мешканці Харкова платили по 6537,318 грн за 1 тис. Куб. з ПДВ.

Нагадаємо, що для оплати комунальних послуг в Україні передбачені субсидії. Згідно із законом України, допомога від держави призначається тим сім’ям, у яких витрати на оплату комуналки перевищують розмір обов’язкового платежу. Скільки допомоги отримає конкретна сім’я – встановлюється в залежності від доходів.

.,.,.,.