Вівторок, 19 Березня, 2024

Кернес йде війною на «Барабашово». Що загрожує ринку?

 

Як вже давно відомо, Харківський міський голова Геннадій Кернес вже деякий час прокласти нову трасу через найвідоміший ринок регіону – «Барабашово». Для цієї мети буде знесено велику кількість торгівельних майданчиків, через що спалахнули невдоволення підприємців, пише kharkovyes.com.ua. У цій статті ми вибрали основне з коментарів представників бізнесу щодо ситуації.

Обурення власників торгових площ

Ірина Денисова, голова ініціативної групи бізнесменів «STOP-дорога», заявила, що в них є дані щодо особистого розпорядження міського голови про знесення торгових точок під нову дорогу, яке має відбутися без перемовин із застосуванням сили. Звідки саме в них така інформація Ірина не повідомила, однак рішуче заявила про повну готовність відстоювати своє майно і справу до кінця. Каже, люди у відчаї здатні і не на таке, адже ці торгові точки – все що в них є єдине джерело прибутку, позбавлення якого просто залишить їх без їжі.

Також зі слів жінки, її поплічників намагалися ошукати змусивши самовільно покинути місце майбутньої дороги. Вона посилалася на ранішні заяви Кернеса про те, що підприємцям, які за планом мають втратити торгові точки, перемістять у новозбудовані павільйони впритул до самого ринку, але з іншої сторони. Так як відомо зараз ніяких робіт зі спорудження нових торгових площ не ведеться. До того ж була інформація, що нові площі за документами офіційно не належатимуть ринку «Барабашово», а будуть у власності міста. Таким чином очільник Харкова ніби хоче приборкати частину ринку на баланс міста, що належить бізнесмену і політику Олександру Фельдману, який перебуває у не надто дружніх стосунках з мером.

Проекту немає, а знесення буде

2

Відсутність бюджету на прокладання нового шляхопроводу також викликає питання з боку групи «STOP-дорога», вони кажуть, що їх справа тепер стала предметом внутрішньої боротьби за владу в місті. Вони жаліються, що не зможуть прокормити свої сім’ї через втрату бізнесу. І ще раз наголошують, що скоро Кернес може піти у наступ: першим у цій «війні» має пасти величезний стенд із емблемою ринку «Барабашово» на початку ринку біля зупинки 27-го трамваю.

Нагадаємо, що чвари між підприємцями і міською владою тривають через плани «пробити» шлях із Салтівки до центру, який мав там бути ще за радянськими планами, але так і не був завершений через розпад СРСР і зведення там наприкінці 90-х «Барабашово». Минуло багато часу з моменту «анонсу», але повноцінного проекту як такого ще не існує, не було навіть створено спеціальної архітектурної комісії з цього питання. Саме на планах пошвидше знести ринок частину ринку і майже нульовому просуванні у будівництві, власне, дороги нарікають бізнесмени.

Тож варто скоро очікувати на нові гучні новини про це непросте протистояння. Та одне можна сказати напевно, такими методами чинний мер точно не отримає прихильність з боку представників великої підприємницької спільноти ринку. Не знаємо як скоро побудують дорогу, та чи побудують взагалі, але так чи інакше ми маємо конфлікт, якому не видно ні кінця ні краю.

.,.,.,.