Вівторок, 19 Березня, 2024

Частини ЗСУ біля Харкова не отримають ізраїльську зброю через заборону влади Тель-Авіва

Ізраїль офіційно приєднався до позиції Німеччини щодо постачання зброї ЗСУ. Подробиці вже на kharkovyes.

Влада Тель-Авіва офіційно повідомила країнам Прибалтики (Литві, Латвії та Естонії) про заборону посередництва щодо передачі зброї власного виробництва Україні через треті країни. Така інформація з’явилася у харківських телеграм-каналах, де повідомлялося про те, що частини ЗСУ та батальйони територіальної оборони не отримають заявлене ізраїльське озброєння.

Таке рішення було пов’язано з тим, що за даними анонімних джерел ізраїльського військового відомства, новообрана київська влада прагне отримати протитанкові гранатомети “Спайк”, спільної розробки німецько-ізраїльських науковців. Тому після оприлюднення Міністерствами Оборони країн Прибалтики заяви про дозвіл Сполучених Штатів передавати Україні керовані ракетні комплекси “Джавелін” та застарілі переносні зенітно-ракетні установки “Стінгер”, Тель-Авів і оприлюднив таке рішення. 

Перед Ізраїлем аналогічну заяву вже зробила Німеччина: новообраний німецький канцлер Олаф Шольц заявив про те, що зброю українцям Німеччина не дасть. Київська влада виразила обурення, і через це Президент України, Володимир Зеленський, не прийняв в Києві міністерку закордонних справ Німеччини, Аналенну Бербок.

Для довідки

Раніше ми вже повідомляли про те, що голова держави проведе у Харкові виїзне засідання Ради Нацбезпеки та Оборони України, через те, що на американському телеканалі CNN випадково назвали Харків частиною Росії, а також те, що завдяки Пентагону біля харківського прикордонного пункту Гоптівка з’являться американські пересувні протиракетні комплекси “Тед”.   

.,.,.,.