П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ще 400 мільйонів на зоопарк – так вирішили в міськраді!

 

На сьогоднішній сесії Харківської міської ради було ухвалено декілька рішень, серед яких і збільшення бюджету проекту реконструкції Харківського зоопарку майже на пів мільярда гривень, пише kharkovyes.com.ua. Подробиці цього голосування далі.

Отже, ще в першій половині дня було висунуто на розгляд і голосування рішення про виділення додаткових чотирьохсот мільйонів у національній валюті на Харківський зоопарк – «за» проголосували 54 депутати ХМР, «проти» – лише шість, не утримався жоден народний обранець.

Пояснювальні документи до цього рішення свідчать, що необхідність додаткового фінансування виникла через деякі зміни в обсягах фінансування Міської програми, спрямованої на оновлення і розвиток зоопарку. Повна сума, якої за підрахунками не вистачає для завершення робіт із реконструкції Харківського зоопарку складає понад один мільярд гривень. Тож схвалити виділення ще приблизно 600 мільйонів мають вже на наступних засіданнях.

Під час ремонтних робіт прибігають до повного демонтажу попередніх конструкцій вольєрів, старих будівель, кліток і цілих зон, а на їх місці планують зводити повністю нові об’єкти «з нуля». Хіба що цим можна якось пояснити такі величезні суми у контрактах із підрядниками. Найближчим тендером зоопарку буде тендер на зведення вольєру для білих ведмедів, торги мають відбутися наприкінці квітня.

Нагадаємо, що реконструкція Харківського зоопарку затягнеться мінімум до кінця наступного року, адже за новими тендерами, що оголошує КП «Харківський зоологічний парк» фінальною датою завершення робіт значиться 31-е грудня 2021 року. Загальна ж вартість робіт, що тривають з початку 2016-го року складає вже близько трьох мільярдів гривень. Повний перелік робіт і на що саме виділяються кошти детально можна розглянути на сайті системи державних закупівель «Прозорро».

Тим часом, сума грошей, виділених на медицину у Харкові не досягає і ста мільйонів гривень. 

.,.,.,.