Четвер, 28 Березня, 2024

Триває харківська акція «Червоні лінії» для Зеленського. Подробиці

Оголошена дводенна акція біля «наметів перемоги» на головній площі Харкова триває. Сьогодні з раннього ранку пару десятків людей копошаться біля намету. Чи то наведення порядку,  чи то технічна підготовка до заходу. Інтрига прояснилася після поста на Фейсбуці одного з організаторів.  Але про це нижче на kharkovyes.

Нагадаємо, акція «Червоні лінії для Зеленського» в Харкові почалася вчора. На площі зібралося близько двохсот людей. Паралельно подібні акції відбувались ще в кількох великих містах України, а київський Майдан зібрав близько 8 тисяч осіб. На головній площі Харкова була встановлена ​​сцена, з якої було проголошено початок Народного віче. Виступали представники кількох організацій, в тому числі «Національний корпус», «Ветеранський братство», «Традиції і порядок», ОУН-УПА. З політичних партій своїми прапорами позначала себе «Свобода». Акція носила попереджувальний характер, як і заявляли самі організатори. Дійсно, багато тез, які звучать з трибуни повторювали слова Президента України щодо питань виборів на окупованих територіях і контролю державного кордону. Солідарно зі словами Зеленського виступаючі стверджували, що не може бути виборів в ОРДЛО до тих пір, поки там присутні незаконні збройні формування. Не може ні виборів, ні інтеграції поки донбаська ділянка кордону не контролюється українськими прикордонниками.

«Ми не можемо допустити миру на умовах Росії, війну треба закінчувати тільки на проукраїнських умовах, інакше ми цього Зеленському не пробачимо».

І якщо в глобальних тезах розбіжності з політикою Президента у присутніх немає, то по окремим питанням звучали побоювання. Наприклад, про продовження особливого статусу Донбасу, про те, що бойовики не можуть бути амністовані ні при будь-яких умовах. На думку деяких виступаючих є загроза в тому, що вибори навіть після повернення контролю над кордоном можуть легалізувати бойовиків, які вбивали українських солдатів.

У присутніх відчувається проблема загальної недовіри до Зеленського. Дехто просто не вірить проголошуваних їм гаслам, інші просто сумніваються у тому, що Президент зможе відстояти свою позицію в єдиноборстві з підступним ворогом.

«Чи може КВН-щик переграти КДБ-іста?». «Ми усвідомлюємо, що позиція Зеленського слабка, якщо він погодитися на особливий статус Донбасу, тоді ми залишаємо за собою право діяти», – заявив представник ГО «Ветеранське братство».

У соцмережах і месенджерах репостяться повідомлення про скликання Народного віче сьогодні, о 19 годині. З Фейсбуку активіста Бориса Редіна ми дізналися подробиці про скликання заходу і про те, в якому форматі його планують провести. Оскільки сцену вирішили не прибирати до кінця сьогоднішнього дня, організатори спробують на екран вивести пряму відеотрансляцію з конференції «Нормандської четвірки».

«Часи настали, якби хтось років декілька тому сказав що я поруч із наметом буду ставити сцену для трансляції новин з Парижу то я спитав би з якої він палати. Насправді, все це просто неймовірна фантастика, як з погляду моєї юності. Для нових поколінь це проста реальність котра навколо них… Спробуємо транслювати сказочних героїв сьогодення. Подивимось які це будуть герої і головне наскільки справжні та чиї по духу. Все ж таки інтрига залишається, а що якщо все таки наш виявиться справжнім Президентом України. А якщо ні, подивимось на місці», – пише  Редін.

Також стало відомо, що ближче до вечора збереться так званий «Штаб опору капітуляції», який буде обговорювати дії в разі розгортання неприйнятного для них сценарію. Прозвучала цитата, що говорить про деякі їхні наміри: «ми сподіваємося, що не доведеться палити шини».

Початок Нормандської зустрічі заплановано на 16 годин, на 19-00 оголошена прес-конференція.

.,.,.,.