Четвер, 28 Березня, 2024

Як за часів Світличної будівельники бюджет розікрали

Відповідно до постанови Жовтневого районного суду м. Харкова поліція підозрює, що будівельна фірма «Індиго-груп» шахрайським шляхом привласнила собі з бюджету мільйонні суми. Фінансування здійснювалося за рахунок субвенції обласного бюджету. Деталі на kharkovyes.

За часів губернаторства Юлії Світличної, коли куратором будівельної сфери в Харківській області був Євген Шахненко, ТОВ «Індиго-Груп» був лідером за кількістю виконуваних договорів в області. Фірма виконувала самі бюджетні проекти, наприклад саме ці будівельники уклали найбільше угод по відновленню Балаклеї після вибухів на військових складах.

Кримінальне розслідування по ремонту котелень в Куп’янську триває. Основною версією прийнято те, що керівництво ТОВ «Індиго-Груп» отримало гроші за роботи, які виконували працівники бюджетного комунального підприємства «Обласний інформаційний технічний центр». Йдеться про технічне переоснащення котелень по вул. Лікарняна, 2 і вул. Тополина, 4. На думку правоохоронців, співробітники ТОВ «Індиго-Груп» і чиновники Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Куп’янської міськради розікрали майже 2 мільйони гривень.

«Згідно з матеріалами, які є в кримінальному провадженні, в орган попереднього розслідування є підстави вважати, що працівниками ТОВ« Індиго груп» взагалі не виконувалися роботи з технічного переоснащення котелень, а виконувалися працівниками комунального підприємства «Обласний інформаційний технічний центр», – йдеться в судовому постанові.

Раніше ТОВ «Індиго-Груп» була записана на Павла Бабенко і Віталія Говоруху. Зараз на лаві підсудних перебувати вже екс-директор Олександр Кондаков за завищення реальної вартості робіт при проведенні ремонту.

Крім цього, як стверджує  «Харківський антикорупційний центр», ця ж фірма фігурує ще в кількох кримінальних провадженнях про розкрадання бюджетних коштів.

З рішенням суду можна ознайомитися тут.

.,.,.,.