П’ятниця, 29 Березня, 2024

Президент України з американцями відвідали навчання армії

Днями президент України разом з високопоставленими особами американської і канадської армій відвідав навчання збройних сил України.  Детальніше розповість KharkovYes.

 Президент України Петро Порошенко разом з командувачем сухопутних військ США в Європі Крістофером Каволі, а так само з командувачем сухопутними військами Канади Жан-Марком Лантье відвідали навчання армії України і оцінили її бойову підготовку.

 Навчання були повномасштабними: були задіяні сухопутні війська, сили авіації Української армії, повітряні війська … Президент був задоволений результатами навчань, а так само тим, що бойовий рівень підготовки військ було добре піднято за останні чотири роки, що він і підкреслив у своїй розмові із засобами масової інформації  .

 Так само Петро Порошенко заявив, що був виданий указ про те, щоб війська армії пройшли передислокацію до кордону з РФ, для захисту територій України.  Це буде діяти в рамках закону про воєнний стан.  Так само президент підкреслив, що кордони добре охороняються і в Азовської і в Чорноморській акваторіях.  Крім цього, президент оповістив про те, що пройде кілька військових підприємств і навчань в найближчому майбутньому.  В даний момент президент, який є головним військовим лідером армії України, перевіряє бойову підготовку армій різних регіонів держави.

 Нагадаємо, вчення, які відвідав президент України, проходили на загальновійськовому полігоні «Північ», на якому були відпрацьовані умови, наближені до реальних бойових дій.  Це було ініційовано законом про воєнний стан, прийнятим 26 листопада 2018 року президентом України Петром Порошенко і Верховною Радою України.

.,.,.,.