Четвер, 28 Березня, 2024

Спокійно! Харківська ОДА вживає заходів проти вірусу

У стрічці Харківської ОДА, в інтерв’ю та виступах чиновників регулярно озвучується інформація про вжиті заходи з підготовки унеможливлення появи короновіруса в Харкові, пише kharkovyes.

Хоча і так ймовірність зустрічі вірусу в Харківському аеропорту, наприклад, мізерно мала. Хотілось би, щоб читачі і населення Харківщини зрозуміли, що в країнах, які вже опинилися в зоні ризику, відбувається контроль пасажирів при посадці, а регіони Європи, в яких виявлені випадки, закриті на виліт взагалі. Такими вчора виявилися дві області в Італії. Розвинені країни Азії і Європи ефективніше і швидше, як правило, організовують контрольно-карантинні заходи, ніж в Україні. Тому ж Китаю можна довіряти – при відправці знаменитого літака з Ухань в Нові Санжари на борт не було допущено 4 людини біля трапу.

Але і Харків вже готовий – заступник голови ХОДА Михайло Черняк на інформаційних ресурсах Харківщини заявив про прийняті заходи

«Харківська область отримала близько 200 тест-систем, які дозволяють діагностувати хворих коронавірусом. На сьогоднішній день ми додатково отримали нові тест-системи, які допомагають визначити коронавірус. Тест-система діагностує, чи є тип захворювання коронавірусом. Сьогодні їх досить. Є термін їх зберігання. При необхідності ми будемо мати протягом 12 годин та кількість, яка нам потрібно. Сьогодні є близько 200 тест-систем, що дозволяє діагностувати 200 чоловік, якщо говорити саме про коронавірус. Також придбали для нашого державного лабораторного центру тест-системи в разі звернення громадян, щоб можна було провести їх діагностування», – сказав заступник губернатора.

Всього закупівель вироблено на суму 600 тисяч гривень. Крім цього мобілізовано на інструктаж медичні ресурси, відомо про проведені наради керівників департаменту, що відповідає за медицину області з провідними медиками інфекційного центру. Профільні установи отримали наказ провести перевірку підготовки медичних приміщень на випадок надходження хвилі підозрюваних в інфекції. На даний момент все необхідне для позаштатних ситуацій укомплектовано, крім цього відпрацьовано питання логістики – доставки додаткових медичних засобів в найкоротші терміни.

Нагадаємо, що серед евакуйованих з Китаю в Нові Санжари перебуває один житель Харкова. Стан дівчини не викликає ніяких побоювань, і 6 березня харків’янка вже повернеться до рідного міста.

«Таке відчуття, що коронавірус переміг СНІД – в останній місяць немає жодної згадки про СНІД, ні про смерті від СНІДу» – оцінила редакція коментар в харківському пабліку.

А що спільного у СНІДу з коронавірусом – так це те, що він передається тільки при безпосередньому контакті і по повітрю не літає.

 «Тому презерватив на голову одягати не потрібно», – підсумовує гумористичний аккаунт.

.,.,.,.