Четвер, 28 Березня, 2024

Чи отримаєте Ви матеріальну допомогу під час пандемії?

Багато людей зараз відчувають матеріальні труднощі у зв’язку з скороченням заробітної платні, втрати робочого місця чи інших причин, що виникли через пандемію коронавірусу та впровадженого через це карантину. До категорії «незахищені верстви населення» або «слабозахищені верстви населення» ризикує потрапити все більша кількість людей. Далі на kharkovyes.

Пресс-служба ХОДА повідомляє, що спеціальна комісія ухвалила рішення про те, що через наявну ситуацію, з обласного бюджету жителям Харківської області планують виділити матеріальних ресурсів на суму понад сім мільйонів гривень. Пріоритет отримають громадяни, котрі не мають змоги сплатити надто дорогі операції, що проводяться у випадку складних та серйозних захворювань, а також захворювань у дітей. Також грошову допомогу планують надавати сім’ям у скрутному матеріальному становищі для подолання своїх побутових проблем. Не залишаться без уваги і ветерани АТО, котрих у Області нарахували понад півтори сотні людей.

Наразі ж у області відкрито з пів сотні центрів соц. обслуговування, в яких громадяни можуть отримати допомогу. Для здійснення такого обсягу роботи задіяно 2200 соціальних працівників. За словами керівників Департаменту соцзахисту населення всі робітники проходять регулярне медичне обстеження, а приміщення піддаються санітарній обробці по декілька разів на день.

Якщо говорити мовою цифр, то загалом подібного роду допомоги потребують більш ніж 50 тисяч мешканців Харківської області, причому більша частина з них відноситься до старших вікових категорій, які найбільш вразливі у період вирування коронавірусу. Максимально можлива сума, яку можуть отримати громадяни – 20 тисяч гривень, це залежить від потреб, які вони мають та зможуть обгрунтувати їх під час отримання виплати.

.,.,.,.