Вівторок, 19 Березня, 2024

На Харківщину прибув літак з рятівним вантажем

На фронті боротьби з короновірусом Харків, який найменше в Україні піддається грипу, ГРВІ, зробив максимально масову протидію всьому цьому. Кожна структура, і обласна, і міська, намагалися провести максимальну кількість заходів, виходячи зі своїх бюджетів, які виявилися досить мізерними для глобальних завдань. Кілька десятків мільйонів гривень не покривало всі заходи, які по теорії треба провести в разі реального приходи в регіон пандемії, розповідає kharkovyes.

Напевно серед читачів є люди, які не замислювалися, як функціонує бюджет міста і області. Насправді бюджет поповнюється планомірно протягом року в міру перерахування щомісячних податків – і цілком зрозуміло, що в певний день, тиждень місяця на рахунку фактично буде «мало» грошей. Тому на допомогу підключилися бізнесмени. Окремо варто подякувати знаменитому мільярдеру світу Джека Ма, який конкретно приділив увагу Україні і в більшій мірі Харкову, надавши матеріальну допомогу в розмірі 80 мільйонів доларів. Самі розумієте, як 40 мільйонів гривень виділені міськрадою малі в порівнянні з реальним розмахом проблеми.

В аеропорту Харкова приземлився літак з медичними масками, захисними костюмами та швидкими тестами. Про це повідомив Олексій Кучер, і за його словами – це тільки початок. При цьому ні облдержадміністрація, ні міськрада вирішили залишити в секреті точну кількість тестів:

«Я не буду говорити точне число, але цієї кількості вистачить на три місяці, причому, ці тести дають 100-відсотковий результат» – запевнив Геннадій Кернес.

Окремо стала фігура Олександра Ярославського. Людина, який відмовилася грати на політичній арені, набирає більшого авторитету, ніж більшість «професійних» політиків і депутатів регіону. Створивши свій фонд допомоги і виділивши свої особисті мільйони він в черговий раз продемонстрував широту своєї душі. Саме його організаційні здібності і особиста чарівність привернуло пожертвування від китайського мільярдера, якого він в минулому році запросив до Харкова і потім повіз Джека Ма «знайомити» з Президентом України.

В аеропорту Харкова приземлятися ще літаки з Китаю зі спецзасобами проти короновіруса – це серйозний удар по епідемії. В результаті цього Харківщина може бути спокійна і насолоджуватися весняною природою – адже смертність від цього загадкового вірусу і без того мала – фактично така ж, як при будь-яких інших грипах, що викликають пневмонію – не більше чотирьох відсотків.

.,.,.,.