Вівторок, 19 Березня, 2024

«Карантинні розборки» перших людей Харківщини. Да буде мир?

Зведення протистояння вірусу доповнювалися зведеннями протистоянь між головою Харківської ОДА та командою, зібраної Олександром Ярославським на території, що належить його компанії. Сьогодні, 23 березня ситуація змінилася в кращу сторону, сторони, можна сказати примирилися і навіть видалили деякі фрази з своїх Фейсбуків, пише kharkovyes.com.ua.

Олексій Кучер і Олександр Ярославський потиснули один одному руки. При першому погляді з боку складається враження, що зазначені публічні особи разом в одній упряжці Президента. Володимир Зеленський надав велику довіру Олександру Ярославському, визначивши його неофіційним куратором сектору промисловості Харкова, та й сам власник мільйонних компаній охоче йшов на зустріч людям нової команди. Чого тільки варта контакт Ярославського з Джеком Ма і організація його візиту до Офісу Президента. Окремо стоїть ставлення Президента України до персони Геннадія Кернеса. Володимир Зеленський фактично прямим текстом сказав, що не підтримуватиме Кернеса на майбутніх місцевих виборах. Багато внесло загадок примирення мера зі своїм давнім знайомим Олександром Ярославським. І якщо з боку міського голови в цьому можливо був прагматизм, то Ярославський відомий від природи щедрістю своєї душі і як далекий від політичних інтриг людина. Олексій Кучер – кращий кандидат на пост губернатора, якщо ідея полягала в тому, що б поставити людину абсолютно не знайомою з усіма схемами, людину поза існуючої системи. Час нової хвилі настане обов’язково – сильно принципово відрізняються покоління, яке не пам’ятає піонерського галстука від «покоління часів КПРС». Але проблема в тому, скільки при цьому буде здійснено помилок і коли суспільство зможе прийнятий новий формат, новий портрет керівника наступного покоління.

За це Кучеру і дісталося і від Ярославського і від Кернеса. Починаючи від емоційного: «так хто він такий, що собі уявив це молодий зарозумілий чоловік», закінчуючи розміреною монотонною логікою Кернеса: «він не представляє як працює система, він не знайомий з великими бізнесменами регіону, а роботодавці не знають його».

Ярославський і Кучер поговорили з один з одним. На даний момент конфлікт вирішено. Доводи обох сторін можна зрозуміти. Ярославський самого початку виступав за скликання спільноти підприємців, яке пожертвує гроші в фонд протистояння епідемії і за своєю ініціативою зібрав своїх друзів у своєму конференцзалі. Кучер пояснив, що такі координаційні ради повинні збиратися в стінах головного керуючого органу, згідно субординації – під керівництвом першої людини області.

А Президент України Володимир Зеленський закликав керівників, політиків і олігархів тимчасово відкласти свою політичну боротьбу.

.,.,.,.