Четвер, 28 Березня, 2024

У Харкові блокують управління поліції. Відгомони американських бунтів?

Якщо любитель новин задавався питанням – як могло таке статися в Америці, де почалися народні бунти і силові дії проти поліції – то ситуація із затриманням активістів громадської організації «Потон» може в чомусь на прикладі показати, як проблема може виникнути в лічені хвилини, пише kharkovyes.com.ua.

4 червня близько сотні протестувальників підійшли до дверей головного управління поліції. Спробували зайти, але їх не пустили, закрили двері. Після цього близько 50 осіб заблокували рух на вулиці – почавши постійний рух по пішохідному переходу. Вимагають справедливості і відпустити затриманих товаришів

Є в Краснокутському районі таке поселення, кілька сільських будиночків, де влітку збираються члени громадської організації «Потон». Поселення носить назву  «Слобідська Січ». Свого роду база відпочинку, де можна поспілкуватися з однодумцями. Хлопці відрізняються радикальністю, жорсткою ідеологічною боротьбою проти корупції в поліції, прославилися жорсткою боротьбою з «чорними лісорубами», відловлюючи лісових браконьєрів по місцях вирубок, ганяючись за автомобілями з «незаконним» лісом. Свого роду борці за справедливість, яким симпатизує безліч «простого народу». При цьому накликали на себе і багато критики за свої висловлювання на адресу великих політичних партій. Їх звинувачують у виконанні політичних замовлень» – але як громадяни вони мають право мати свою політичну думку, якщо воно не суперечить безпеці України. Власне, словосполучення «Слобідська січ» само по собі звучить «проукраїнськи».

Почалося все з того, що проти «Слобідської січі» були вчинені дії, які не сподобалися б нікому. Наберемося сміливості констатувати подробиці, які є в ютубі у відкритому доступі. Все видно фактично «онлайн». 3 червня над «Слобожанської січчю» почали літати дрони, явно роблячи відеоспостереження. Активісти на автомобілі помчали «познайомитися» з операторами дрона. Був помічений білий автомобіль «Дустер» без будь-яких знаків, без написів, в якому знаходилися невідомі особи в масках. «Відеоператори» спробували втекти, але їх наздогнали і спустили колеса автомобіля.

Активісти виклали відео, в якому вони намагалися з’ясувати — хто за ними стежить за допомогою апарата. Для з’ясування — хто ці підозрілі люди в автомобілі — активісти викликали поліцію. Але прибулі на виклик поліцейські нічого не змогли зробити, так як пасажири не вийшли з машини, а тоновані стекла не дозволяли розглянути їх.

Природно, один з хлопців був дуже емоційно обурений такою ситуацією і бездіяльністю поліції.

А сьогодні, 4 червня, ЗМІ поширили повідомлення Національної поліції про те, що в Краснокутському районі Харківської області правоохоронці затримали групу чоловіків, які погрожували працівникам поліції і зробили на них напад.  Ось така ситуація вийшла «навиворіт» за офіційною версією.  Що сталося коли з лісу підійшли інші мешканці «Слобожанської січі» і коли примчав загін спецназу – цього відео поки немає у відкритому доступі.  Але ситуація, судячи з усього, буде розвиватися  резонансно.

.,.,.,.