Четвер, 28 Березня, 2024

Чи переслідує Кучер активістів і скільки він витрачає на онлайн-рекламу?

 

Відомий харківський активіст Антон Сосницький напередодні заявив про переслідування з боку силових органів і про причетність до цього нинішнього голови Харківської ОДА Олексія Кучера, пише kharkovyes.com.ua. Про аргументи, наведені у заяві, розповідаємо далі.

Прецедент

На автора заяви завели кримінальну справу через його участь у мітингах біля Харківської обласної державної адміністрації, метою яких було привернути увагу місцевої влади до безпекової ситуації з дорожнім рухом у Харкові та області. Згодом кримінальну справу перекваліфікували у дві адміністративні, під час розгляду котрих у суді, як зазначає Сосницький, йому вдалося довести безглуздість звинувачень. Та все ж він сплатив адміністративний штраф, який йому виписали.

Кого звинувачує активіст?

ода

Також голова «Антикорупційного блоку учасників АТО» звинуватив співробітників спецслужб у марній витраті власних ресурсів, мовляв вони переслідують звичайних громадських активістів замість того щоб пильнувати безпеку в місті. За деякою інформацією, займається цим син Вадима Слюсарєва, колишнього прикордонника, якого пов’язують із контрабандою і корупцією на кордоні у Харківській області. Зараз Слюсарєв-молодший працює у СБУ та за заявою самого Сосницького керує прослуховуванням, внутрішнім і зовнішнім спостереженням, а також шпигує у соціальних мережах.

До своїх переслідувачів Антон Сосницький також відносить Івана Борисенка, якого через родинні зв’язки пов’язують із Олексієм Кучером. Борисенко є начальником відділу кібербезпеки в Управлінні Служби безпеки України та кажуть, що він мітить на крісло заступника начальника усієї структури СБУ по Харківській області. Олександр Довбиш – начальник першого відділу в обласному управлінні відомства, його також асоціюють із головою області і кажуть про наполегливість Кучера у просуванні своїх людей на найвищі посади.

Підсумовуючи свою заяву, Антон Сосницький висловив готовність подати відповідні скарги до голови СБУ, ДБР та Президента України, а також міжнародних правозахисних організацій.

Схоже, що очільник Харківської ОДА таки не цурається сучасних технологій. І це ми зараз говоримо не про його можливу причетність до переслідування активістів, про інформацію, яка нещодавно поширилась інтернетом. Так, деяким ЗМІ стало відомо про те, що Олександр Кучер витрачав на просування себе і своєї діяльності у соціальних мережах понад 14 тисяч доларів за період з червня минулого року і дотепер. Після деякої кількості публікацій про такі витрати на рекламу, її кількість дещо зменшилась на офіційних сторінках і сайті ХОДА, проте активізувалася сторінка ГО «За кучера», більша частина фінансування котрої, як і його основних сторінок, здійснювалося за рахунок організації «Команда Зеленського».

Тим часом Антон Сосницький наразі не проходить по жодній адміністративній або кримінальній справі, і активно продовжує займатися громадською діяльністю, заявляє він сам. 

.,.,.,.