П’ятниця, 29 Березня, 2024

Міськрада буде моніторити коментарі на Фейсбуці за 180 тисяч через діджитал-фірму

 

Ми часто пишемо про те, скільки витрачає місцева влада на закупівлі матеріалів для тих чи інших проектів, яку техніку вони придбають чи скільки коштуватиме оздоблення нового туалету в одному з парків. Проте не варто забувати, що ми живемо все ж таки у 21-му столітті, і вже давно існують інші, нематеріальні статті видатків з бюджету, такі, як наприклад отримання послуг із генерування онлайн контенту в соціальних мережах, пише kharkovyes.com.ua.

Один з департаментів Харківської міської ради розмістив на сайті системи державних закупівель «ProZorro» тендер, в якому шукає того, хто міг би моніторити коментарі під постами в соціальних мережах. Це вирішили зробити у Департаменті цифрової трансформації ХМР, уклавши угоду із фірмою «Старий енд море». Вартість контракту – 190 тисяч гривень.

Основним показником формування цін став час, який буде витрачено на надання вказаних послуг. Зокрема, на моніторинг коментарів, що лишають під публікаціями, відвели 140 годин, по 250 гривень на годину. Спілкування із підписниками сторінок і моніторинг їх реакції буде коштувати бюджету 35 тисяч гривень. А от кожна з двохсот годин, які витратять на створення публікацій для сторінок і сайту департаменту вже коштуватиме 300 гривень і загальна сума цієї послуги складе 60 тисяч у національній валюті.

Цікавим є факт, що фірма «Старий едн море» почала надавати свої послуги департаменту майже за два місяці до офіційного укладання угоди, принаймні така інформація значиться у тендерній документації. Тож загалом послуги надаватимуться десять місяців, до 31 грудня 2020 року. Також нагадаємо, що ця сама фірма майже два тижні тому уклала договір із Департаментом, згідно до якого забов’язується організувати онлайн-конференцію «Інтернет-платформа Єдиний кабінет харків’янина», сума якого становить 180 тисяч гривень. 

.,.,.,.